Ajax Headlines

HET LAATSTE NIEUWS RONDOM AJAX

Volgende wedstrijd
Ajax-Manchester United
Donderdag 16 februari, 18:45 
Europa League
Amsterdam Arena


Komende wedstrijden
Ajax-Manchester United
Excelsior-Ajax

Ajax Headlines op Twitter

Volg ons op Twitter!
@AjaxHeadlines 

Nieuws

Ajax wint met 2-0 van NAC

Ajax heeft in Breda goede zaken gedaan door met 2-0 te winnen van NAC. Ajax kwam pas in de 2e helft tot scoren, uitgerekend spits Bulykin, die in de basis mocht starten, opende de score. Lodeiro zorgde in de blessure tijd voor de 2-0. 
Ajax speelde al vele malen beter dan in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Deze overwinning betekent de eerste zege in 2012 voor Ajax.
Donderdag speelt Ajax in de Europa League tegen Manchester United. 


Vertonghen en Alderweireld terug in basis

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld keren zaterdag in de wedstrijd tegen NAC weer terug in de basis. Vorige week ontbrak Vertonghen tegen Utrecht wegens een schorsing, Alderweireld was al langer uitgeschakeld wegens een liesblessure. Nadat vorige week een erg jonge verdediging stond op gesteld (Koppers, Blind, Van Rhijn, Anita), heeft Ajax nu wat meer ervaring achterin. Gregory van der Wiel en Boilesen zijn nog steeds gebleseerd.

 

 Zaterdag 20:45 NAC Breda-Ajax

Aanstaande zaterdag speelt Ajax een belangrijk duel uit bij NAC Breda. In 2012 wist Ajax nog niet te winnen, sterker nog de laatste 2 wedstrijden werden zelfs verloren. Na in de Kuip een flinke dreun te hebben gekregen van Feyenoord, kreeg Ajax afgelopen zondag ook een flinke tik van FC Utrecht. Zaterdag is dus een belangrijke dag voor Ajax.
Ajax speelt net als tegen Utrecht met een alles behalve compleet elftal. Wel is Alderweireld fit, en zal Bulykin starten in de basis. Janssen is gebleseerd geraakt in het duel tegen FC Utrecht, en kan niet spelen.

Feiten NAC Breda-Ajax

-NAC-Ajax werd 44 keer gespeeld, Ajax won 30 keer, 6 keer trok NAC aan het langste eind en 8 keer eindigde het in een gelijkspel.
-Ajax scoorde 92 keer in het Rat Verlegh stadion, NAC kwam 40 keer tot scoren.
-In de laatste 10 wedstrijden van NAC-Ajax, wist Ajax 8 keer te winnen.